Pagini

sâmbătă, 25 februarie 2012

Cotlet de porc umplut

 L-as putea numi cotlet de porc umplut dar si impanat. Este foarte simplu de pregatit, dar dureaza cam mult timpul de coacere. Sa va spun ce am folosit:

O bucata de cotlet cu putina grasime 1kg
5 catei de usturiu
cimbru
2 morcovi lungi
1 carnat afumat
ulei , sare, piper

La inceput, cu ajutorul cutitului bine ascutit, am strapuns carnea de porc dintr-o parte pana in cealalta in 3 locuri. Prin "santurile" formate am bagat morcovii si carnatul.
 Cateii de usturoi i-am taiat in doua pe lungine, apoi cu varful cutitului am facut mici gaurele prin care am bagat bucatile de usturoi. Apoi am pus deasupra foarte putin ulei (nu trebuie mult pentru ca are carnea grasime suficienta), am condimentat cu sare, piper si cimbru. Cotletul l-am pus intr-o folie de aluminiu (care apropo, am ajuns la concluzia ca nu este nociva deloc), l-am pus in tava si l-am bagat la cuptor, treapta 2 spre 3, cam o ora si jumatate. Inainte de a inchide focul l-am mai lasat 10 minute fara folie in cuptor, timp in care din cand in cand cu o lingura mai stropeam cu sosul format, peste carne.
 Dupa ce l-am scos, a stat cam 30 de minute sa se raceasca pentru a-l putea taia fara sa se  farame. Se poate servi chiar si ca aperitiv , dar ca si friptura alaturi de garnitura sau castraveti murati (si acum cand scriu imi ploua in gura)



vineri, 24 februarie 2012

Omleta stea


Omleta nu are nimic deosebit in compozitie, dar este deosebita prin aspect. Stiti cum a mancat-o Stefan??? In 2 timpi si 3 miscari. El nu este mare fan oua, fierte nu mananca niciodata, dar am rabdare si sper ca va manca la un moment dat, dar cand a vazut omleta asta cred ca papilele lui gustative au luat-o razna. Avand in vedere ca i-am facut-o lui, am pus foarte putin ulei la incins. Mai intai am pus forma in tigaia incinsa iar in mijloc am turnat cateva picaturi de ulei.
 Intre timp am batut un ou cu cateva fire de marar si putina sare.
 Am turnat oul in forma de silicon, am lasat-o la foc mic sa se coaca pe o parte, apoi am intors-o si pe partea cealalta foarte repede ca sa nu stric modelul si am lasat-o inca putin.
 Am pus steluta pe o farfurie, am scos forma de silicon (s-a desfacut foarte repede) si am ornat-o pe placul piciului. Cu toate ca omleta cu marar nu este o mancare spectaculoasa, mie mi-a placut intotdeauna, a lipsit ceapa verde , dar vine ea si primavara!!

Enjoy!

joi, 23 februarie 2012

Somon marinat cu iaurt

 Eu sunt innebunita dupa peste, dar din pacate il fac destul de rar pentru ca doar mie imi place, si mai nou si lui Stefan. Cred ca de acum inainte voi face cel putin odata pe saptamana, pentru ca este foarte sanatos dar si bun, iar bebelu` meu sigur are nevoie de astfel de carnita. De data asta am ales o bucata marisoara de somon file, pe care am pregatit-o foarte simplu, cred ca asta este si motivul pentru care a iesit foarte bun. Avem nevoie de:


1 file somon (poate fi orice alt peste)
50 gr iaurt
1 catel de usturoi 
zeama de la o jumatate de lamaie
sare
piper
 Se amesteca toate ingredientele intr-un castronel iar cu o spatula intindem compozitia peste peste, pe ambele parti. Se acopera si se lasa la frigider cel putin 30 de minute. Eu de obicei las marinatele chiar peste noapte.
 Intr-o tigaie teflonata si incinsa am asezat peste si l-am pregatit cam 2-3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealalta parte.
 Am mai facut o marinata de iaurt identica cu cea cu care am uns pestele doar ca de data asta am consumat-o ca atare langa peste. Se putea inlocui cu niste legume, dar nu am mai avut rabdare sa le fac, mirosea prea bine pestele iar Stefan se mai invartea si el pe langa mine ca ii era foame. Oricum, a iesit super bun... Cu cat e mai simplu, cu atat e si mai bun

Chiftelute de pui la cuptor



Aceste chiftelute mi se par a fi unul dintre cele mai bune aperitive mai ales pentru copii. Sunt foarte gustoase, nu sunt imbibate in ulei si sunt sanatoase. Vor fi destul de des intalnite in casa noastra mai ales ca lui Stefan ii plac foarte mult. Cred ca data viitoare voi face si sos marinat la ele, o sa-i cer reteta lui tata (ca el se pricepe cel mai bine la chiftele marinate) si o voi impartasi tuturor. Si acum reteta...


INGREDIENTE:
1 pietp de pui
1 ceapa
1 morcov
1 cartof
1 ou
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel (merge si una de marar, dar eu nu am avut)
1 lingura pesmet
1 lingura gris
2 felii de paine inmuiate in lapte
2 linguri de ulei
sare, piper si alte condimente preferate, dupa gust




 Am pus in robotul de bucatarie toate ingredientele, mai putin carnea si condimentele, si le-am mixat bine.



 Separat am tocat si carnea tot in robotul de bucatarie si am amestecat-o cu ceapa, pesmetul si grisul, si legumele tocate.


 Se acopera castronul cu compozitia si se da la frigider pana cand se incinge cuptorul
 In tava cuptorului am pus hartie de copt si cu lingura am pus compozitia si am aplatizat-o pana a prins forma ovala sau rotunda. Le-am tinut 15 minute pe o parte si apoi le-am intors pe partea cealalta si le-am mai tinut 15 minute




 Cam asa ar trebui sa arate dupa ce le-am scos de la cuptor. Mie mi-au iesit cam 22, depinde de marimea lor.


Am facut si a2a oara, dar au iesit mai brunete, tot bune au fost!