Pagini

joi, 9 februarie 2012

Ciocanele marinate la cuptor


Nu m-am interesat niciodata daca marinata are o anumita reteta, dar pentru mine marinata inseamna orice combinatie de condimete (de la 2 in sus) cu care se unge carnea si se lasa "la marinat" mai mult de 20 de minute. De data asta am ales o combinatie de dulce-acrisor-picant. cam multe condimente, este adevarat dar mie mi-au placut teribil si sigur si invitatilor. Problema este ca finalul nu se vede foarte bine in ultima poza, avand in vede starea in care eram atunci, deja toti ne cinstisem cu cate ceva iar aparatul nu vroia sa stea deloc intr-un singur loc pentru a putea face o poza cu el. Asadar:

Ingrediente:
- 16 ciocanele (pe care am uitat sa le pozez)
- 1 lingura sos chilli (extrem de picant)
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri mustar
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita cimbru
- 4 catei de usturoi
- 4 cuisoare
- 4 boabe ienibahar

Spalam si curatam bine ciocanelele, le stergem bine de apa si le punem intr-o punga pentru cuptor. In punga adaugam toate ingredientele (mai putin cuisoarele si ienibaharul), strangem punga bine si incepem sa le amestecam bine. Eu am tinut-o 24 de ore la frigider, dar se poate tine si doar 30 de minute, rezultatul e aproape acelasi.

Punga o desfacem pentru a adauga cuisoarele si ienibeharul, mai amestecam putin si apoi se baga la cuptor. Eu am tinut-o 1 ora si jumatate la foc minim, dar timpul se poate scurta la un foc mai iute.

Scuzati prezentarea, dar se balanganea aparatul din cauza vinului :)

luni, 6 februarie 2012

Chec de ciuperci

Dupa cum am promis, o sa postez cateva dintre retele pe care le-am facut de Sf. Ion. Incep cu checul de ciuperci la aperitiv.
Ingrediente:

- 3 oua
- 1 cutie de ciuperci (sau aprox. 400 gr. ciuperci proaspete)
-3 cepe taiate cubulete
- 100 gr. faina
- 100 gr smantana
- 1 legatura mare de marar
- ulei, sare, piper

Se pune la calit ceapa, apoi, se adauga ciupercile cu putina apa si se lasa sa se inabuse bine. Apoi se iau de pe foc si intr-un castron se amesteca cu galbenusurile si mararul tocat. Se potrivesc de sare si piper.
Se adauga smantana.
Albusurile se bat spuma, se adauga ciupercile si apoi faina. Se amesteca incet cu miscari de jos in sus si avand grija sa nu se lase compozitia. Se tapeteaza o forma cu ulei si faina si se rastoarna compozitia in ea. Se da la cuptorul incalzit inainte, aproximativ 50 de minute, pana se rumeneste. Nu deschideti usa cuptorului in primele 30 de minute pentru a nu da inapoi.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii.
Eu am fost nevoita sa fac doua tavi in aceeasi zi pentru ca pe prima s-a intamplat sa mi-o manance niste musafiri simpatici aparuti din senin si pe care nu prea aveam cu ce sa-i servesc. Asa ca am fost nevoita sa mai fac o tava pentru invitatii din ziua de Sf. Ion. Reteta am luat-o de pe blogul plin cu bunatati