Chiftelute facute la cuptor de aici au avut si o alta intrebuintare, nu doar la meniul de dimineata al lui Stefan. Am facut un sosulet bun bun la ele si am mancat toti.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
aproxinativ 15 chiftelute
1 ceapa
1/2 L suc de rosii
1 lingura cu varf de faina
2 linguri otet
2 pahare apa
ulei
marar
sare, piper
Punem ceapa la prajit in 3 linguri de ulei si o lasam pana se inmoaie apoi adaugam cele doua linguri de otet
Intre timp pregatim sosul: amestecam intr-un castron sucul de rosii, faina, sarea si piperul.
Dupa ce am pus otetul peste ceapa, adaugam rentasul pregatit si cele 2 foi de dafin. Amestecam putin si adaugam 2 pahare de apa fiarta inainte.
Spre final, cam cu 5 minute inainte de a opri focul, adaugam si chiftelutele
Dupa ce am oprit focul adaugam si mararul spalat si tocat
Sa aveti pofta!!