Pagini

sâmbătă, 16 iulie 2011

Incep sa evoluez


O noua zi si doua noi cafelute. Incep sa simt ca am putin mai multa indemanare. Ma supara foarte tare faptul ca nu`mi iese chiar cum mi`as dori eu, spuma de lapte. Bine-nteles nici aparatul nu ma ajuta extraordinar. Nu suntem intr-un bar unde exista aparate profesionale, asa ca trebuie sa accept si sa ma descurc cu ceea ce am. Urmeaza noi creatii in zilele urmatoare, sper ca mai bine realizate decat cele de pana acum,

vineri, 15 iulie 2011

Surimi cu sos de iaurt

Astazi m-am rasfatat. Mi-am gatit doar pentru mine si nu din orgoliu ci pentru ca sotului meu nu-i place pestele, doar macroul prajit cu faina si malai, foarte sanatos, nu? Ieri cand am fost la cumparaturi am luat pentru mine surimi. Eu sunt fan calamari si surimi. De obicei, surimi, ii mancam cam vagi... fierti cu putina sare si zeama de lamaie peste ei. Neinteresant. Dar azi am zis ca nu se mai poate, trebuie sa fac ceva cu ei. Si am mai adaugat cateva ingrediente.
Asa ca avem urmatoarele ingrediente:
-200 gr surimi
-3 catei de usturoi
-1 iaurt mic (200gr)
-1 lgta Verdeturi a la Provence
-O jumatate de lamaie

Punem pe foc un vas cu apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam surimi. Eu ii fierb intotdeauna in folie, nu stiu cum se face in mod normal. II lasam sa fiarba cam 5 minute si apoi se scot si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste sosul. Se toaca usturoiul marunt si se adauga in iaurt impreuna cu verdeturile. Surimi se stropesc cu zeama de la lamaie si se servesc cu sos de iaurt.


joi, 14 iulie 2011

Micile mele creatii

Noua mea pasiune incepe sa prinda contur. Nu-mi ies mie creatiile perfect, dar deocamdata sunt destul de multumita. Incerc in fiecare zi sa fac ceva nou si sper eu ca si frumos. Ieri dimineata mi`am intampinat sotul cu 3 inimioare , iar pentru mine am facut 3 sori (cica asta e pluralul pentru soare, am citit eu in DEX :) cu toate ca mie mi se pare tare ciudat! )

Dar in dimineata asta am mai adaugat un ingredient si am reusit de am facut o floare (hibiscus zis eu). A iesit putin cam stramba, dar pentru o incepatoare consider ca e destul de bine. Abia astept maine sa vad ce va iesi!

miercuri, 13 iulie 2011

Orez cu curry si ficatei marinati

Avand in vedere ca eu gatesc aproape in fiecare zi, si astazi am ceva nou la programul de bucatareala: Orez cu curry si ficatei marinati.

Pentru ficateii marinati am folosit urmatoarele ingrdiente:

-Aproximativ 500 gr ficatei de pui
-sos de soia - 6 linguri
-usturoi - 12 catei

-otet de vin - 5 linguri

-ulei de masline - 3 linguri

-piper macinat

-foi de dafin

Se amesteca ingrdientele pentru marinata: sosul de soia, otet, piper, 2-3 frunze de dafin, 4 catei de usturoi feliute. Se adauga ficateii si se pun la frigider cel putin o ora. Eu i`am tinut cam 8 ore.

Se pune restul de usturoi la incins, in ulei, se adauga ficateii cu tot cu marinata. Se pun la fiert si se acopera cu capac. Se lasa la inabusit aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Aproape de final , se da capacul deoparte si se lasa ficateii sa se rumeneasca 2-3 minute.

Orez cu curry:

-Orez - 1 pahar

-ulei - 1 lingura

-1 ceapa mare

-1 morcov mare

-un pumn de mazare

-1 ardei gras rosu

-2 lingurite de curry

-sare

-piper macinat

Intre timp se pregateste si orezul cu curry. Se taie ceapa, morcovul si ardeiul si se pun in uleiul incins impreuna cu mazarea. Dupa aproximativ 5 minute se adauga si orezul. La un pahar de orez eu am pus 4 pahare de apa. Cam asta este de obicei masura mea. Cu vreo 10 minute inainte de a inchide focul , am adaugat si linguritele de curry, sarea si piperul.

Ficateii marinati se servesc alaturi de orezul cu curry! Pofta buna!


Un premiu pentru Stefan

Cu toate ca premiul l-am primit eu, sigur ma va ajuta foarte mult la educatia, ingrijirea si cresterea corecta a lui Stefan. Aproximativ cu o luna in urma am participat la un concurs care avea ca premiu o carte oferita de Editura All si unul din blogurile mele preferate http://lipicilapici.wordpress.com/: "Ai grija de copilul tau". Am apucat doar sa citesc cuprinsul. Este extraordinara si sunt sigura ca voi apela la ea foarte des. Mereu am zis ca nu`mi voi creste copilul "dupa carte" dar aceasta m-a convins sa o deschid. Iata si o mica prezentare a cartii: "Aceasta carte este un ghid ilustrat pentru parinti despre ingrijirea medicala completa a copilului. Pe langa abordarea celor mai frecvent intalnite accidentari, alergii, boli ale copilariei, acest volum ofera cele mai recente informatii despre vaccinari, medicamente, obezitatea la copil si mentinerea unei greutati sanatoase etc. Este o carte plina de sfaturi utile, care nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca." Va multumesc din suflet. Sunteti minunati!

marți, 12 iulie 2011

O mica reusita...

Azi dimineata am reusit, in sfarsit, ceea ce mi`am propus. Cand am adus acasa esspresorul am zis ca vreau sa incerc ceva frumos. Si azi mi-a iesit dupa multe incercari, si inca mai am fosrte mult de exersat pana voi ajunge la ceea ce mi`am propus!!! Iata ce mi`a iesit din cafelutele de azi. Pisicuta e a sotului si frunza este a mea. Abia astept sa vad ce-mi iese si maine. Sper sa n`o dau iar in bara.

luni, 11 iulie 2011

Reteta pentru concurs - Taitei chinezesti

Este a 2a saptamana de concurs unde se castiga un aragaz Electrolux. Mai am 20 de minute sa postez reteta asa ca ma grabesc si las deoparte vorbaria. Reteta suna cam asa:

Ingrediente:

O punga de taitei de orez

50 gr urechi de lemn

2 linguri de sos de soia

1 piept de pui

1 morcov

2 cepe mici

3 catei de usturoi

2 lingurite de curry

Ulei de masline


Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe punga. Urechile de lemn se pun in apa calduta timp de 20 de minute. Se toaca legumele si se pun la calit in ulei de masline. Se toaca si usturoiul si se adauga peste legume. Separat, se pune intr-o tigaie la calit, pieptul de pui. Intre timp se adauga si urechile de lemn peste legume. Dupa ce puiul s-a facut, se adauga 2 lingurite de curry. Dupa 2 minute se adauga si restul de legume peste pui. Se asozeneaza cu sosul de soia, se adauga pastele si se mai lasa 4-5 minute. Cam asa arata. Pofta buna!!







Pasiunea mea...

Si daca tot v-am spus mai devreme despre o nunta la care a fost cumnata mea, hai sa va arat ce a iesit din manutele noastre. Noi am facut aranjamentele florale de pe mesele invitatilor si aranjamentul de prezidiu pentru aceasta nunta. Ea a facut aranjamentele de pe mese iar eu am facut prezidiul. Sper sa va placa ce a iesit din manutele noastre!



duminică, 10 iulie 2011

Mai incerc...

Au trecut 2 zile de cand am espressorul si tot nu mi`a iesit ce am vrut eu, dar inca mai exersez. Deocamdata ma bucur de gustul cafelei pe care o savurez in fiecare zi. Cred ca o sa devin bautoare de cafea, iar domnul sot de capucino, ca lui doar asta ii place. Dar nu doar noi doi ne-am bucurat de el ci si Ana Maria si Laur (cumnata si viitorul ei sot). Dupa ce au fost ieri si azi-noapte intr-o continua petrecere (au fost la nunta viitorilor lor nasi) chiar era nevoie de o cafeluta buna asa ca au venit la mine si iata cum i-am asteptat. Sper sa va placa si voua! Pana imi iese ce vreau eu, doar atat pot sa va arat.