Pagini

miercuri, 21 septembrie 2011

Ratare

Azi am baut cafeluta singura. Am zis hai sa ma mai chinuie talentul putin si sa mai fac "un desen in cafea". Surpriza... esec total. Din cauza faptului ca tubul de topping are gaura cam larga, acesta este cam greu pentru spuma de lapte si nu poate pluti deasupra decat maxim 10 secunde. Pana am scos eu scobitoarea, pana am facut modelul si pana am facut si pozele (cu telefonul, ca aparatul foto a luat-o razna) mi-a cazut modelul in cafea, asa ca jumatate a iesit in poza si jumatate a intrat in cafea. Oricum , azi a fost mai buna ca am savurat-o cu biscuiti populari luati de la Stefi. O sa mai incerc alt model zilele urmatoare si poate imi gasesc si alt recipient pentru topping.

marți, 20 septembrie 2011

Pizza cu blat de paine

Ete ca azi a venit un prieten pe la noi si am zis sa fac ceva de papa, ca doar nu puteam sa las omul asa... pe uscat. Si uite-asa a iesit o pizza cu paine. Am facut-o cu miez de paine pentru ca nu-mi iese niciodata cu blat. Asa ca am aplicat metoda mamei si am "inventat" eu blatul. Ingrediente:
- aproximativ 10 felii de paine
- 250 ml suc de rosii - o lingurita cimbru
- 200 gr kaizer
- 200 gr cascaval
Am pus mai intai in tava o hartie de copt iar peste ea am asezat miezul de paine in asa fel incat sa nu ramana niciun loc gol.
Pe deasupra am intins cu o lingura sosul de rosii si am presarat cimbrul.
Apoi am adaugat felii de kaizer si cascaval ras. Plus o inimioara stramba si picanta rau!!
Am bagat tava la cuptor , pozitia 4 timp de 10 minute. S-a cam rumenit saraca pizza , dar a fost destul de buna, a tinut de foame :)

Cafeluta

Astazi doua modele noi de cafeluta apar la colectie. Imi era dor sa experimentez din nou desenatul in cafea, asa ca am luat frumos cafeaua , laptele si toppingul de cioco si uite-asa au mai iesit doua creatii. Vartejul nu mi-a iesit el perfect dar cealalta cafea imi place mult cum a iesit. Acum stau si ma gandesc ce model sa mai fac in zilele urmatoare. Am o problema cam complicata cu spuma de lapte ca nu imi mai iese cum trebuie. O sa ma apuc din nou sa citesc instructiunile, poate am uitat eu sa fac ceva. Pana atunci... delectati-va.