Pagini

joi, 7 iulie 2011

Zile triste, dar si frumoase

M-am intors si azi cu o postare noua. Abia azi, pentru ca ieri am fost prea ocupata cu Stefan, mai ales noaptea. Si azi avem probleme, si maine si zilele urmatoare sigur. Trecem printr-o perioada foarte grea pentru ca ii dau dintisorii si il dor gingiile foarte tare, sunt rosii si inflamate. Iar pentru ca asta nu era suficient, a mai aparut o problema: ieri si azi (si sigur in zilele urmatoare) a avut temperatura peste 39 de grade C. Cand am mers la doctorita... ce sa aflam, ca are rosu in gat. Azi-noapte am trecut mai greu de dureri, sa vedem cum o fi si in noaptea asta, sper sa mai usor. Oricum, printre atatea dureri, am avut timp sa iesim putin la cumparaturi, de fapt am plecat sa facem o programare la oftalmologie, tot pentru Stefan, si la intoarcere ne-am oprit in Auchan sa ne luam un troller pentru vacanta care se apropie. Intre timp ne-am oprit si la Domo si ne-am facut niste cumparaturi.... MARI. Si-a luat domnul sot aspirator, ca ma innebunise sa aibe nu stiu ce perie turbo, si nu stiu ce mare putere, sa fie de mare firma si mai ales sa nu aibe sac. Intr-un final s-a hotarat la un aspirator destul de bunicel zicem noi. Acesta este modelul: http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aspiratoare/Aspiratoare_uscate/Electrolux/Aspirator_Electrolux_ZSC6940 . Dupa ce si-a luat el aspirator, a venit si randul meu sa-mi cumpar ceva. Demult imi doream un espressor. Eu nu prea sunt bautoare de cafea, dar daca am una buna in casa chiar imi face placere sa o degust. Si daca mai am si companie, atunci intra si mai bine. Acesta este modelul http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Espressoare/Philips/Espressor_Philips-Saeco_HD8325_slash_09 . Nu este el nici cel mai performant, dar nici fraier nu este. Nu prea ma pricep, dar sper sa faca treaba buna. Si cum era mare oferta la Domo, m-am mai ales cu un produs. La cumpararea unui produs Philips pe al doilea il cumperi la jumatate de pret, asa ca mi-am luat un epilator: http://www.emag.ro/epilatoare/pachet-epilator-philips-satinelle-hp-6540-promopack--pHP654000?emag_click_id=ed92658a7012afb69a925cd9bf17d6e5&ref=afs (pe site-ul lor nu l-am mai gasit). Dimineata cand ma trezesc vreau sa fac ceva special la espressor, ceva ce pe mine m-a fascinat acum vreo 4-5 ani intr-un restaurant turcesc. M-am tot uitat pe net sa vad cum se face si voi incerca si eu, dar nu spun nimic pana nu-mi iese si mie. Cred ca asta a fost de fapt motivul pentru care imi doream un espressor. Si poate tot maine revin si cu detalii despre celelalte produse. Inchei aici deocamdata pentru ca s-a trezit Stefan si plange, sigur il supara vre-un dintisor.

luni, 4 iulie 2011

Tort cu gem de caise




M`am gandit sa creez un blog in care sa scriu cam ce fac eu prin casa toata ziua. Bine-nteles lucrurile interesante. Sigur vor fi zile cand nu va fi nimic interesant, asa ca atunci nu cred ca voi scrie nimic, sau voi scrie ca nu s-a intamplat nimic interesant. Dar avandu`l pe Stefan in preajma mea sigur nu ma voi plictisi. Pentru inceput voi posta o reteta de Tort cu gem de caise pe care am terminat-o acum 15 minute. Am vazut ca se poarta sa ai blog cu retete, unii le fac din pasiune si placere, altii le fac pentru ca asa au vazut ei ca se poarta. blogul meu nu va fi cu retete ci va fi cu De-ale casei, dar incep cu o reteta pe care, sa va spun adevarul, am facut`o special pentru un concurs la care particip si la care se castiga un aragaz ELECTROLUX organizat de Gustos.ro . Chiar mi`ar fi de ajutor mai ales ca al meu cred ca are ceva probleme la cuptor, sau poate nu stiu eu prea bine sa-l folosesc. Sunt cam stangace la tot ce inseamna gatit, mai ales dulciuri. Domnul sot mereu imi spune ca sunt un caz pierdut in domeniul asta. Dar ca sa-i demonstrez ca ma straduiesc, am facut tortul asta, si daca o sa am sansa de a castiga aragazul sigur toate prejiturile preferate imi vor iesi perfect. Hai sa va spun si reteta:


PENTRU BLAT
150g ciocolata de menaj
150 gr. unt moale
150 gr. zahar pudra
1 plic zahar vanilat
7 oua
150 gr. faina
1 varf de cutit de praf de copt

PENTRU CREMA
150 gr gem de caise
2 linguri de lichior de caise sau de apa

PENTRU GLAZURA
120 ml apa
150 gr ciocolata de menaj
20 gr. zahar pudra

Se rupe ciocolata in bucati mici si se topeste intr-o oala mica, pe o baie de apa. Se amesteca si se bate bine untul cu 100 gr zahar pudra si zaharul vanilat. Se separa galbenusurile de albusuri , se inglobeaza treptat galbenusurile si ciocolata in amestecul de unt. Albusurile se bat bine cu zaharul ramas pana se obtine o spuma tare, apoi se asaza peste crema de ciocolata. Se cerne faina si totul se amesteca cu o paleta de tort.
Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade C. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul in aceasta, se baga in cuptorul fierbinte (pozitia 2) si se coace 55-60 de minute. In primele 15 minute se lasa usa cuptorului intredeschisa. Se scoate tortul gata si se lasa la racit. Se prepara crema de caise si se intinde peste tort.
Pentru glazura: se fierbe in apa zaharul si ciocolata timp de 5 minute, apoi se raceste un pic si se intinde peste tort. Iata pasii pe care i`am parcurs si ce a iesit. Pentru o incepatoare cred ca a iesit bine!