Pagini

vineri, 15 iulie 2011

Surimi cu sos de iaurt

Astazi m-am rasfatat. Mi-am gatit doar pentru mine si nu din orgoliu ci pentru ca sotului meu nu-i place pestele, doar macroul prajit cu faina si malai, foarte sanatos, nu? Ieri cand am fost la cumparaturi am luat pentru mine surimi. Eu sunt fan calamari si surimi. De obicei, surimi, ii mancam cam vagi... fierti cu putina sare si zeama de lamaie peste ei. Neinteresant. Dar azi am zis ca nu se mai poate, trebuie sa fac ceva cu ei. Si am mai adaugat cateva ingrediente.
Asa ca avem urmatoarele ingrediente:
-200 gr surimi
-3 catei de usturoi
-1 iaurt mic (200gr)
-1 lgta Verdeturi a la Provence
-O jumatate de lamaie

Punem pe foc un vas cu apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam surimi. Eu ii fierb intotdeauna in folie, nu stiu cum se face in mod normal. II lasam sa fiarba cam 5 minute si apoi se scot si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste sosul. Se toaca usturoiul marunt si se adauga in iaurt impreuna cu verdeturile. Surimi se stropesc cu zeama de la lamaie si se servesc cu sos de iaurt.


Niciun comentariu: