Pagini

miercuri, 2 noiembrie 2011

Pui cu curry si legume

Acum ceva timp am pregatit o reteta care mi-a extaziat papilele gustative, dar cum lenea-i cucoana mare am tot amanat sa o postez. Dar azi mi-am luat inima-n dinti pentru ca particip la un concurs cu o poza chiar din reteta iar o fata care m-a ajutat cu un like mi-a cerut reteta. Am zis ca decat sa o scriu de 2 ori (odata la ea si odata aici) mai bine o scriu odata aici. Asadar , acestea sunt ingredientele:

- un piept si jumatate de pui
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 punga de legume congelate (brocoli, morcov, vasole verde, conopida)


Marinata:
- 1 lingura de mustar
- 2 lingurite piper
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite curry
- 2 catei de usturoi
- sare


                                                     Pregatim mai intai marinata
 

                                         Se adauga bucatile de pui taiate cubulete sau fasii si se lasa la                                                                         frigider cel putin 30 de minute (eu le-am lasat cam 2 ore)


Se pun la calit ardeii si ceapa tocate, apoi se adauga legumele congelate si se acopera cu capac pentru a se inabusi. Se amesteca din cand in cand. Intre timp condimentam cu sare si piper. Eu am adaugat si un praf de condimente frantuzesti pentru ca mi se par mie ca se potrivesc la aceste legume. Dupa 30 de minute am adaugat 3 catei de usturoi tocati. Am mai lasat pe foc inca 5 minute si gata legumele.


Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei si il lasam sa se incinga. Punem bucatile de pui la prajit, dupa ce s-au rumenit putin le punem un pahar cu apa si acoperim cu capac pentru a se inabusi. La sfarsit adaugam usturoiul maruntit. Gata si puiul!


Eu va urez pofta buna si va garantez ca este absolut delicios!!!